پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4229
-
الف
+

جزئیات برنامه‌های نوروزی تلویزیون

معاون سیما گفت: امسال ۱۴۰ فیلم پخش خواهیم کرد؛ مجموعا ۱۲۳ فیلم خارجی و ۱۷ فیلم ایرانی که محصول سال‌های ۹۶ و ۹۷ خواهند بود.

 معاون سیما گفت: امسال ۱۴۰ فیلم پخش خواهیم کرد؛ مجموعا ۱۲۳ فیلم خارجی و ۱۷ فیلم ایرانی که محصول سال‌های ۹۶ و ۹۷ خواهند بود.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از روابط عمومی سازمان صدا و سیما ،مرتضی میرباقری معاون سیما امروز در نشستی به تشریح برنامه‌های نوروز ۹۸ تلویزیون پرداخت.

محمدمهدی یادگاری مدیرکل تامین برنامه‌های خارجی و مسعود احمدی افزادی دبیر جشنواره جام‌جم از دیگر افراد حاضر در این نشست بودند.

در ابتدای این مراسم میرباقری درباره اتفاقاتی که در سال ۹۷ در تلویزیون رخ داد، گفت: در سال ۹۷ یک حرکت رو به رشد و تا حدی طوفانی داشتیم. بهار ۹۷ با مجموعه‌های نوروزی رکورد میزان بیننده را زد که میزان آن ۸۷ درصد بود. در نوروز ۹۷ مجموعه «کلاه قرمزی» و سریال‌ها و برنامه‌های پربیننده‌ای داشتیم و در تابستان هم پخش مسابقات فوتبال و سریال‌های پربیننده‌ای مثل «پدر» موجی از اتفاقات را رقم زد. همچنین رسانه ملی امسال بزرگترین راهپیمایی بعد از ۱۳ آبان سال ۵۸ را در سال ۹۷ پوشش داد. راهپیمایی بزرگ اربعین را هم پوشش دادیم.

وی ادامه داد: همچنین در پاییز سریال «بانوی عمارت» به عنوان یک سریال جریان‌ساز مورد اقبال قرار گرفت و در زمستان با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بزرگترین راهپیمایی جمهوری اسلامی رقم خورد. سال ۹۷ از حیث جریان‌سازی سال قابل اعتنایی بود. از طرف دیگر در این سال توجه جدی به جوان‌گرایی از رویکردهایی ما بود که در شبکه‌های یک، سه، چهار و پنج بود و همچنین در سطح مدیر گروه‌ها تغییراتی صورت گرفت. این اتفاقی بود که سال‌ها رهبر انقلاب با آن عنایت ویژه‌ای بر آن تأکید داشتند و امیدواریم نیروهای جوان ما خلاقیت خود را در این عرصه ظهور و بروز بدهند.

معاون سیما در این نشست با بیان اتفاقاتی که سازمان صداوسیما درگیر آن بود به جوانگرایی در این رسانه اشاره کرد و گفت: امیدوارم جوانان ما بتوانند از تمام ظرفیت خود استفاده کنند و موفقیت‌های بیشتری کسب کنند.

* سریال سازی احیا شد/ با پروژه‌های «موسی» و «سلمان» قرارداد بستیم

وی همچنین به چهل سالگی انقلاب اشاره کرد و عنوان داشت: موارد بسیاری از جنایت‌های پهلوی را به تصویر کشیدیم که مورد اقبال بسیار مخاطبان قرار گرفت. امسال مستندهای ما چندین برابر نسبت به سال قبل بود. به هر حال جمعیت زیادی از کشور ما انقلاب و دفاع مقدس را درک نکردند و ما در برنامه‌ها و مستندها عدم وجود انتخابات‌های آزاد و جنایات در دوران پهلوی را به تصویر کشیدیم که کار شگرفی در تولیدات ما بود. همچنین ما در حوزه سریال سازی دچار رکود بودیم که این صنعت احیا شد و سریال‌های «موسی» و «سلمان» پس از سالها احیا شدند. مهمترین مساله درباره این پروژه‌ها انعقاد قرارداد بود که انجام شد. این سریال‌ها تولیدات ما را در سطح تراز جهانی قرار می‌دهند و لازم بود کارگاه‌هایی را برای تولید آن‌ها راه‌اندازی کنند.

* اقبال از بخش مردمی جشنواره جام جم

به گفته این مقام مسئول، این سریال‌ها سطح تراز سریال‌های ایرانی را در دنیا بالا خواهند برد همچنین آخرین اتفاقی که ما در سال ۹۷ طراحی کردیم جشنواره جام جم بود و امسال ۴ کمیسیون اضافه کردیم. ضمن اینکه بخش مردمی جشنواره نیز با اقبال بسیاری روبرو شد.

معاون سیما درباره شرایط اقتصادی نیز تصریح کرد: علی رغم فشارهای خارجی و ناهماهنگی‌های داخلی تلاش کردیم در کنار مردم باشیم و از این گردنه سخت عبور کنیم.

* دو اتفاق برای شبکه‌های یک و سه

به گزارش فارس میرباقری به همزمانی اعیاد قمری با سال نو اشاره کرد و گفت: شبکه‌های ما از چند روز قبل برنامه‌های نوروز را آغاز خواهند کرد و امسال دو اتفاق در شبکه‌های سه و یک خواهیم داشت. در شبکه سه حضور استعدادهای مختلف را خواهیم داشت و در شبکه یک نیز چهره‌های مردمی مهمان خواهند بود.

* پخش «عطسه» از شبکه پنج 

وی ادامه داد: ما در برنامه‌های نوروزیمان سریال‌های جدیدی خواهیم داشت. شبکه پنج «عطسه» را نمایش می‌دهد و شبکه دو علاوه بر سریال، «بالشها» را هم تدارک دیده است.

* 123 فیلم خارجی و 17 فیلم ایرانی در لیست پخش نوروز 98

میرباقری درباره فیلم‌های سینمایی نوروز نیز اظهار داشت: امسال ۱۴۰ فیلم پخش خواهیم کرد، که مجموعا ۱۲۳ فیلم خارجی و ۱۷ فیلم ایرانی که محصول سال ۹۶ و ۹۷ خواهند بود. علاوه بر ۱۷ شبکه‌ای که داریم ۷ شبکه مجازی طراحی کرده‌ایم که در عین حال که شبکه تماشا را نگاه می‌کنند می‌توانند فیلم‌ها سریال‌های مستندها و مسابقات تلویزیونی و برنامه های کودک را تماشا کنند. همچنین شبکه مجازی برای ویژه برنامه‌های راهیان نور خواهیم پرداخت.

* تعامل با پلیس

معاون سیما با بیان اینکه توصیه‌های امنیتی ویژه سفر و جاده‌ها را در دستور کار داریم، عنوان داشت: ما در این مسیر با پلیس تعامل خوبی خواهیم داشت. نکته بعدی اطلاع رسانی در حوزه «سلامت» است که شبکه سلامت در این زمینه دو برنامه زنده را تدارک دیده است‌.

میرباقری افزود: ما به محض تمام شدن نوروز به تدارک برنامه‌های ماه مبارک رمضان و تابستان خواهیم پرداخت و امیدوارم سال پرباری باشد.

* سال ۹۸ را با آثار طنز کلید می‌زنیم

به گزارش فارس، میرباقری درباره سریال‌های طنز نوروز نیز گفت: سریالهای شبکه یک و سه طنز هستند و امیدوارم که مورد اقبال مردم قرار بگیرد. ما سال ۹۸ را با آثار طنز کلید می‌زنیم و در هر فصل نیز یک کار طنز خواهیم داشت. با مدیری، انصاری و رضویان صحبت شده زیرا طرح‌هایی برای تلویزیون مهیا کرده‌اند.

* دلاوری در چند شبکه بود در حالی‌که باید در یک شبکه حضور یابد

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم حضور برخی مجریان در تلویزیون و داشتن چند برنامه توسط یک مجری نیز تصریح کرد: امسال قرار است شبکه سه میزبان حضور استعدادهای این شبکه باشد. ما تخلفاتی هم داشتیم مانند آقای «دلاوری» که در چند شبکه بود و باید فقط در یک شبکه حضور پیدا کند.

* باب جدید که «فرمول یک» باز کرد

معاون سیما درباره نحوه رای‌گیری چهره‌های مردمی در برنامه «فرمول یک» نیز توضیح داد: چهار ماه پیش دوستان شبکه یک طرح خود را اعلام کردند و بعد تیم داوری انتخاب شد و هدف عمده نیز این بود که هرکدام واقعه مهم را رقم زده بودند. دوستانی انتخاب شدند که کارهای خارق العاده‌ای انجام داده بودند و اقبال عمومی هم تابه حال بسیار خوب بوده است. این برنامه باب جدیدی را آغاز کرد که ما در سال آینده برنامه‌های بیشتری در این زمینه داشته باشیم.

* تشکیل پرونده قضایی برای دستکاری در آراء/ پلیس فتا پیگیر ماجراست

در بخش دیگر مراسم میرباقری درباره اختلالات پیش آمده در جشنواره جام جم گفت: ما امسال ۴ عنوان جدید به برنامه اضافه کردیم. بخش برنامه‌های ترکیبی برنامه‌های چهلمین سال پیروزی انقلاب، دوبلاژ و فصای مجازی. در کنار این‌ها یک نظرسنجی به طور کلی در طول سال میزان بیننده و رضایت از برنامه‌ها را بررسی می‌کرد، اما این نظرسنجی کفایت نمی‌کرد و برنامه‌ها و سریال‌ها ابعاد دیگری هم دارند که مردم نسبت به آنها هم اقبال نشان می‌دهند. امتیازدهی این بخش با نظرسنجی‌های عمومی تفاوت می‌کند. شأن نزول بخش مردمی جشنواره جام‌جم به‌عنوان یک بخش مکمل همین بود.

وی ادامه داد: همه اینها زیر نظر حوزه‌های ارتباطی کشور هستند و دولت وظیفه حمایت و نظارت را بر عهده دارد. ما امسال هم مثل قبل همین رویه را داشتیم. ما مثل سنوات قبل با یکی از این شرکت‌ها وارد قرارداد شدیم. جمع‌آوری آرا اگر پیامکی بود، پیامک سریعاً بازخورد داشت و برای مردم پیامک می‌آمد که رای داده‌اند. نکته دیگر این بود که همه می‌توانستند ببینند رای‌ای که می‌دهند چه تغییری در آرا بوجود می‌آورد. این سبکی بود که ما طراحی کردیم اما همه در روز جمعه متوجه شدند اختلالی در آرا بوجود آمده است و خود ما آن اعلام کردیم از طریق فتا پرونده تشکیل دادیم و خواستیم که پیگیری کنند. در این موضوع چند فرضیه وجود داشت. یک فرضیه این بود که اختلال صورت گرفته و دیگری این بود که به صورت واقعی آرا جا به جا شده است، برهمین اساس رای‌گیری متوقف شد.

* متخلف در هر سطحی که باشد معرفی می‌شود

میرباقری با تأکید بر وجود «قانون تجارت» در کشور گفت: دولت در اجرای این قانون ناظر است و اگر تخلفی صورت بگیرد براساس همین قانون باید آن را پیگیری کرد. پیش از این هم بانک مرکزی در این باره با وزارت ارتباطات این مطلب را مطرح کرده بود که «یو اس‌اس‌دی» ها مشکل دارند. بین آقایان جهرمی وزیر ارتباطات و ولی‌الله سیف رئیس وقت بانک مرکزی بحث‌هایی در این باره طی سال گذشته درگرفته بود و جهرمی عنوان کرده بود آنها کارشان را انجام دهند و صیانت می‌شوند. ما نمی‌دانیم این تخلف در سطح وزارت ارتباطات بوده است یا خیر. یک متهم مشخص شده است که چون اتهام وی ثابت نشده، نمی‌توانیم اعلام کنیم.

* اما و اگرهایی برای رسیدن «کلاه‌ قرمزی» به نوروز

وی درباره نرسیدن «کلاه قرمزی» نیز گفت: من از شش ماه پیش گروهی را برای مذاکره با گروه «کلاه قرمزی» مشخص کردم، اما به دلیل بیماری یکی از عوامل اصلی این موضوع به مرحله اجرا نرسید. از دو هفته پیش مذاکراتی را شروع کردیم و گفتند تلاش می‌کنیم تا به نوروز برسد.

* سریال‌هایی که بودجه کامل گرفتند ولی به عوامل ندادند! 

میرباقری با اشاره به رخداد اتفاقات ناگوار توضیح داد: چند اتفاق ناگوار افتاد؛ چند سریال بودجه‌هایشان را کامل دریافت کردند ولی به عوامل ندادند، ما در حال پیگیری حقوقی ماجرا هستیم و منبعی قرار دادیم تا عوامل به دستمزد خودشان برسند و اجتماعاتی که در سیما فیلم انجام شده بود با همین دلیل بود.

معاون سیما درباره ساخت سریال‌های الف ویژه در سال ۹۸ نیز توضیح داد: اگر بنا باشد ما فقط روی ساخت سریال‌های الف ویژه متمرکز باشیم همه کارها را باید تعطیل کنیم و چند صد میلیارد هزینه دارد. نمی‌توانیم الف ویژه تولید کنیم ولی پروژه های الف فاخر را می‌توانیم بسازیم. کارهای الف فاخر با دقت استثنایی الف ویژه ساخته نخواهند شد، ولی کیفیت بالایی دارند.

* حمایت ارتش برای ساخت سریال شهید صیاد شیرازی

این مقام مسئول به دیگر سریال‌ها اشاره کرد و بیان داشت: سریال «شهید باکری» و «شهید همت» را داریم؛ همچنین سریالی با مضمون حوادث پس از شهادت امام رضا(ع) تا غیبت را خواهیم داشت. چند سریال دیگر نیز مشارکتی است، نظیر سریال «شهید صیاد شیرازی» که ارتش اعلام حمایت کرده است.

* حضور شهاب حسینی در «شکرستان»

به گفته وی،‌ سریال «کلاه قرمزی» اعلام کرده که لوکیشن انتخاب شده و قصه هم کامل است.

وی درباره حضور شهاب حسینی در «شکرستان» هم بیان کرد: قرار بود شهاب حسینی یک برنامه ترکیبی در شبکه نسیم داشته باشد، اما تشخیص‌شان این بود که در «شکرستان» حضور پیدا کند، البته تصمیم مروبط به ۱۳ قسمت نوروز است، و اگر حضور ایشان اتفاق نیافتد از افراد خوش صدای دیگری بهره خواهیم برد.

* پخش دو برنامه موسیقی محور در تلویزیون

میرباقری درباره برنامه های موسیقی محور تلویزیون نیز اظهارداشت: دو برنامه موسیقی محور امسال در شبکه های چهارو پنج خواهیم داشت.

* توضیح معاون سیما درباره ساخت «پایتخت»

وی درباره ساخت «پایتخت» نیز گفت: نیمی از فیلمنامه نوشته شده بود و بنا بود ۱۵ اسفند کلید بخورد ، ولی تیم کارگردانی اعلام کرد که شرایط روحی و روانی مساعدی ندارند؛ دوستان قبلا هم تمایل به ساخت اثر سینمایی داشتند که مانعی ندارد. اما این فیلمنامه تک قسمتی بود و یک طرح دیگر ساخت سریال برای تعطیلات پایان ماه رمضان است که در ۴ قسمت تولید شود.

* سریال کمال تبریزی سطح کیفی لازم را نداشت و به بازبینی رفت

وی درباره تعطیلی سریال «کمال تبریزی» نیز گفت: ما پس از تولید ۳ قسمت از الف ویژه آن را بررسی کردیم و متوجه شدیم سطح کیفی لازم را ندارد و بنا بر بازبینی و تغییر کیفیت شد.

* پخش دورهمی در نوروز۹۸/ «خندوانه» پس از محرم و صفر

وی گفت: ما برنامه «دورهمی» را در نوروز تا پیش از ماه مبارک رمضان خواهیم داشت و فصل جدید «خندوانه» نیز پس از ماه محرم و صفر خواهیم داشت.

* نگرانی معاون سیما از برنامه «برنده‌ باش»: تا موضوع اثبات نشود نمی‌توان درباره آن سخن گفت

میرباقری درباره حضور اسپانسرها در برنامه‌های تلویزیونی نیز گفت: بله ما در بسیاری موارد به دلیل حضور اسپانسر ضربه خوردیم. اما حمایت دولت از ما در بحث بودجه بسیار ضعیف است و حتی به نیمی از نیازهای ما هم پاسخ نمی‌دهد و به قدری نیست که بتوانیم از اسپانسرها بهره نبریم. مقرر هم کرده‌اند که ما نیمی از این موضوع را از طریق منابع غیر دولتی تامین کنیم و این موضوع باید در یک نشست حرفه‌ای و کارشناسانه مورد بررسی قرار گیرد. اگر بودجه سازمان در اختیارش قرار نگیرد، موضوع اسپانسرها همچنان ادامه خواهد داشت. موضوعی هم که درباره جشنواره جام جم روی داده، وقتی یک برنامه باشد، همه زوایا قابل بررسی است اما چون این موضوع همچنان در مرحله اتهام است و قطعی نشده، ما از این قضیه اسم نمی‌بریم ولی ما به صورت جدی پیگیری می‌کنیم و اگر مقاومت ما نبود، حضور و ورود اسپانسرها خیلی بیشتر از این مقداری میشد که الان هست. اگر دولت و مجلس جدی‌تر در کنار ما قرار بگیرند، ما کارهایمان را بهتر جلو می‌بریم. درباره برنامه «برنده باش» نیز ما نگرانی‌هایی داریم اما تا موضوع اثبات نشود نمی‌توان درباره آن سخن گفت.

وی درباره برنامه‌های چهارشنبه آخر سال نیز گفت: در سال‌های 75 تا 80 در این سال‌ها که میانه سنی ما پایین بود، آتش‌سوزی‌های زیادی صورت گرفت و تخریب‌های بسیاری داشتیم و شاید بدترین سال‌ها بود. واقعا برای ما نگران کننده بود و تلاشمان این بود که خیلی هم اعلام نکنیم و عنوان چهارشنبه سوزی برای چهارشنبه‌سوری استفاده می‌شد و ما در نهایت می‌توانیم برنامه‌هایی جذاب داشته باشیم ولی اگر مردم در چند نقطه امن جمع بشوند کار حوزه‌های میدانی نظیر شهرداری است. 

وی همچنین درباره برخی اتفاقاتی که روی آنتن زنده رخ می‌دهد نیز گفت: بیشتر این اتفاقات را مهمانان رقم می‌زنند و احساس تکلیف می‌کنند که فلان مطلب اجتماعی، سیاسی یا فرهنگی را بیان کنند. این موارد را نمی‌توان به صفر رساند و بخشی از آن برمی‌گردد به تعهدات حرفه‌ای کارشناس و دیگر اینکه مهمان برنامه باید توجه داشته باشد که ما جلسه خصوصی برگزار نمی‌کنیم. جلسه شاید تخصصی باشد ولی خصوصی نیست. این موارد وجود داشته و ما کسانی که فکر می‌کردیم این طور هستند را تذکر داده‌ایم. 

*مدیران جوان ناکارآمد تغییر می‌کنند

میرباقری در رابطه با بحث جوانگرایی در شبکه‌های تلویزیون نیز عنوان داشت: بیانیه‌ای که مقام معظم رهبری صادر کردند را توصیه می‌کنم که ارباب جراید و رسانه که نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در طرح مسائل اساسی در کشور دارید حتما مطالعه و مطالبه‌گری داشته باشید. 

وی در پایان این نشست گفت: رهبری در بیانیه‌شان در فرازی متذکر شده‌اند که در چهل سال گذشته مجموع اتفاقاتی که در کشور افتاد، اتفاقاتی باشکوه و موثر بود و ایران وارد یک مرحله بسیار اساسی از نظر رشد و خلاقیت شده‌ است و باید نسل آینده قدر این کار را بداند و شانه‌اش را زیر بار بیاورد و کار را جلو ببرد. در ده ها سال اینده این نسل جوان ما هستند که باید در همه عرصه‌ها کار را به دست بگیرند. از رهبری کشور تا ارائه قوای کشور و اداره سایر حوزه‌های کشور این نسل جوان خواهد بود که کار را به دست خواهد گرفت. ما به دلیل اینکه بارها ایشان این موضوع را مورد تاکید قرار داده بودند، در حدود یکسال و نیم اخیر کار را شروع کردیم و همچنان هم ادامه خواهیم داد با این تبصره که البته کارایی و کارآمدی جوانان برای ما مهم است و اگر ما در بخشی احساس کنیم که جوانانی که انتخاب کرده‌ایم کارایی و کارآمدی لازم را ندارند، امکان جابه‌جایی و امکان میدان دادن به جوان‌های بیشتر و جدیدتری را ان‌شاءالله خواهیم داشت. 

ه خ/ ص گ

نظر شما
ارسال نظر